Blåbär cake ball

Idag har jag bakat blåbär cake ball, eller bakat och bakat så kanske de inte kallas när man typ bara behöver knoda ihop lite och inte ens in i ugnen. Så bjöd hem Janne,Biggan och Stina på lite fika och cake ballsen fick godkänt. Kvällen har spenderats framför teven med greys anatomy och nu blir de kolla på Carina berg flyttar in på tv4 play innan man ska sussa.



För att göra Blåbärs cake balls så behövs:  

1 pkt singoalla kakor, blåbär                                          
100g philadelphia ost
200 g smält chocklad.
Bakplåtspapper

Så här gör man:

Krossa singoalla kexen till smulor. Blanda sedan i osten och vispa ihop det med en el visp eller bara rör om med en sked. Rulla små bollar och ställ sedan in dom i kylskåpet i ca 30 min. Smält chockladen över att vattenbad. Doppa bollarna och låt dem stelna. Förvara i kylskåpet.

/Angeliqaz


Håret


Jag har lust till att förnya håret lite men jag är ju så feg. Skulle vara roligt att testa på att vara mörkhårig, men sist jag blev lite mörkare då saknade jag det väldigt blonda. Men jag har ju aldrig varit riktigt mörk, förutom den gången dom färga totalt fel hos frisören men då hade jag bestämt mig för att vara blond så då fick dom färga om det på en gång. Så får se vad de blir.

 Här lägger jag upp tre bilder på olika hårfärger som jag haft.



/Angeliqaz


Mys tofflor

Jag tycker att de riktigt mysigt att gå omkring i sockor/tofflor på vintern. Här har jag hittat lite olika som jag tycker om ifrån Kapphal, H&M och Lindex




Glögg

Myser framför tv:en och datorn med glögg, pepparkakor och toffifee. Försöker hitta lite julklappstips på internet. Det är riktigt roligt att ge bort julklappar fast de är inte de lättaste att hitta på vad man ska köpa.


Träning

Såhär less är jag på att min förkylning aldig släpper så att jag kan komma igång med träningen på riktigt igen. Jag är riktigt riktigt sugen och taggad på att träna. Jag har sååååååå otroligt med överskotts energi som bara måste få läggas på träning. Jag hade tänkt skriva mycket om träning här då det är en stor del i min vardag, men förkylningen och hostan vägrar släppa, gaaaahhh.

    

/Angeliqaz

Första advent

Idag är det första advent och det har spöregnat ute, så någon riktig julkänsla kan man ju inte säga att man har. Men jag har julpyntat och städat lite här hemma men har inte införskaffat mig några blockljus än till adventsljusstaken så måste iväg och göra de sen. Snart iväg till svärföräldrarna för middag och bingolotto.


Nusnäs ljusstake









Denna tomte kommer upp varje jul. Fick den av min mormor när jag va tre år.
Tycker att skägget på den nästan blir glesare och glesare för varje år, kläderna är till och med för små och den har till och med blivit lite rått biten på rumpan haha



Lördag

Morgonen och förmiddagen har spenderats så som många andra förmiddagar brukar spenderats på vinter halvåret, alltså framför tven för att kolla på skidåkning. Jag älskar verkligen den sporten fast är inte bra på den själv. Tänkte iallfall skriva receptet på dumlekakorna som vi gjorde igår.

Recept Dumlekakor.

200 g margarin
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
24 folieformar eller bakfomar
24 st dumlekolor
1 ask noblesse

Bilden blev lite dålig men men man ser iallafall.

Blanda margarin,strösocker,vetemjöl och bakpulver. Låt degen stå kallt i ca 30 min. Sen rullor man 24 bollar. Lägg varje boll i en folieform/bakform. Tryck ner en dumlekola i varje boll. Grädda mitt i ugnen på 200g i 10 min. När man tagit ut kakorna lägger man direkt en noblesse på varje kaka, så den smälter. Ställ in kakorna i kylen en stund och sen är det klart.

/Angeliqaz


Första inlägget

Mitt första inlägg på bloggen fick bli ifrån mobilen för jag har bilderna där. Måste bara säga tack till Lina som hjälpt mig att fixa in bilderna och allt eftersom jag inte förstod typ nått av de. Jag och Rasmus har iaf bakat lite nu på kvällen :) vi gjorde dumlekakor, väldigt lätt att göra.